Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen

Zonnepanelen produceren schone energie voor uw huishouden. Er zijn dan geen of minder fossiele brandstoffen nodig om energie op te wekken. Met zonnepanelen op uw dak vermindert u dus uw CO2-uitstoot en draagt u bij aan een beter milieu.

Wel is er energie nodig om zonnepanelen te produceren en daarbij komt CO2 vrij. Milieu Centraal heeft berekend dat na 3 jaar de zonnepanelen net zoveel energie hebben opgewekt als er nodig was voor de productie van het systeem. Na die 3 jaar is dus elke opgewekte kWh netto milieuwinst.

Zonnepanelen zijn dus een milieuvriendelijke oplossing voor uw energieverbruik en u houdt netto geld over!

Onze zonnepanelen

We plaatsen in principe 6 zonnepanelen van het merk URE met een maximaal vermogen van 310 Wp per paneel. Deze panelen zijn zwart en zien er fraai uit op uw dak. De exacte opbrengst is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de helling en oriëntatie van uw dak, eventuele schaduwval en natuurlijk van de zon.

Bekijk specificaties

Onze omvormers

Onder elk zonnepaneel plaatsen wij een Enphase micro-omvormer. De micro-omvormer zet de gelijkstroom van het paneel om in wisselstroom die in uw woning te gebruiken is. Deze omvormers zorgen voor maximale opbrengst per zonnepaneel, omdat deze minder beïnvloed worden door schaduw en vuil.

Op uw computer, tablet, telefoon of op het scherm van een slimme meter in uw meterkast bekijkt u de opbrengst van uw panelen.

Bekijk specificaties

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen produceren stroom zodra er zonlicht op valt. Hoe meer licht er op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een zonnepaneel produceert ook energie als het bewolkt is. In dat geval gebruikt een zonnepaneel indirect licht. De zonnepanelen geven de stroom door aan de omvormer. Een omvormer is een apparaat dat de stroom geschikt maakt om in huis te gebruiken. Uitgebreide en onafhankelijke informatie vindt u op de website van Milieu Centraal.